Extra-allt-bete nr 2 del 1

En ”Bralle” blir det härnäst…..

Till 2020 års Baitbash i Karlstad anordnades en betesbyggartävling. Jag bestämde mig för att deltaga med ett ”extra-allt-bete” i form av en handkarvad gädda med specialgjutna fenor i glasklar resin. Jag vann inte, men blev ändå väldigt nöjd med resultatet, och tanken föddes att tillverka flera olika fiskarter enligt samma koncept. Nu, efter att ha vilat lite efter vinterns byggande till den inställda sportfiskemässan så har nu turen kommit till ”extra-allt-bete” nr 2, och valet föll nu på en Braxen.

Tävlingsbetet till Baitbash. 170 g handkarvad folierad gädda med resinfenor

Tänkte i och med uppstarten av detta bete nr 2 passa på att blogga om fortskridandet i bygget. Jag kommer använda mig av träslaget lönn till detta bete. 3cm tjock och 23cm lång kommer den bli är tanken. Vikten kommer troligen landa på runt 250g.

Utsågning av konturer på G….

Jag har som man ser på bilden ovan sågat ut en skåra i baken på betet. Där är tanken att resin-stjärten sedan skall fästas….. Men dit är det långt kvar. Karva till masters på fenorna, sedan tillverka gjutform och slutligen gjuta…..

Grovslipning sker med slipmaskin med 80-papper med en ritad centrumlimje som markör……
Grovslipning och finslipning med 240-papper är nu mer eller mindre klar. Lite grövre slipmärken kommer att fyllas igen med spackel vartefter….

Så långt är jag hyfsat nöjd med utseende på kroppen. Nästa steg blir nu att märka ut hålen för nos-, buk- och bakögla, samt vikthål. Därutöver också märka ut var rygg- och analfena skall sitta för att sedan borra och slipa till skåror för fenornas infästning….. Men det tar vi i nästa inlägg…… Skitfiske så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *