NovaScottia Eventcenter – ”Grand Slam i Gottåsa”

För några veckor sedan besökte vi Gottåsa och närmare bestämt NovaScottia Eventcenter, ett put and takevatten som vi fiskat många gånger i nu. Vi, Andreas och jag , ja numera ett radarpar när det kommer till flugfiske. Alltid lika trevligt, mycket skratt, och en och annan gliring. Vi känner varandra mycket väl och har tillbringat åtskilliga fisketimmar ihop under årens lopp. Vi har alltid haft bra fiske i Gottåsa och denna gång skulle visa sig inte vara något undantag. Anläggningen har Regnbåge, Öring och Gullspångslax i dammarna.

Andreas har sin båt med sig, vilket är perfekt, då kommer man ju åt alla heta fiskeplatser utan problem. Vi börjar fiska och det dröjer inte länge innan första hugget kommer. Det är Andreas som får det första fisken en finfin Gullspångslax.

Snart är det min tur, det visar sig att det också är en Gullspångslax. Den är otroligt stark för sin storlek, och inte så konstigt, när den väl ligger i håven ser man varför. Precis hel och fin i stjärtfenan, som vi brukar säga, är bara motorn hel så……

Snart är det spöböj i båten igen, denna gång en öring i yppersta kondition, och vilken teckning den har, gudomligt vackert!

Vi gör en förflyttning och prövar lyckan i den större dammen, men där har vi ingen framgång, Martin som äger stället kommer förbi och småpratar lite, han säger att bara för några dagar sedan har några andra haft ett superbra fiske i den stora dammen men de fick inget i den mindre dammen. Ja så, kan det ju vara, sånt är fiske ibland.

Efter lite käk provar vi åter den övre dammen, här är så fint, lagom undanskymt, Martin och Sanna (ägarna) har kört dit stugor som håller på att installeras, det här kommer att bli riktigt bra!

Plötsligt hugger det igen, det verkar vara så att den ena kanten är bättre än den andra, det var lika dant förra gången vi var här fast då var den andra delen av dammen bättre huggmässigt. Denna gång är det en regnbåge som krokas av och därmed har vi ännu en gång lyckats med en ”Grand slam i Gottåsa”. Hatten av, i dag är det Andreas som visar var skåpet ska stå. Det är så roligt detta, att det finns inga sura miner om den ena får mer fisk än den andra, tvärt om så glädjes vi åt varandras fångster och jag känner minst lika stor glädje i att få till ett riktigt bra foto på fångsterna. Estetiken har kommit att betyda mycket för mig. Visst, jag har alltid tyckt att det varit kul att dokumentera fångster och upplevelser. Sedan Andreas och jag mer och mer fiskat tillsammans har jag fått en djupare förståelse för bildens betydelse, inte minst när jag bloggar då bilderna har stor betydelse.

Här en film från NovaScottia Eventcenter och vår fiskedag där. Gilla gärna klippet och prenumerera på vår Youtubekanal, Every Fish Counts

Nu har vi lyft det hela till en helt annan nivå, där vi mer eller mindre jobbar som ”proffs”, i bland på uppdrag, när vi gör fiskereportage för MagazineFishEco, inte minst då blir bilens kvalitét, vinkel, ljussättning och skärpa väldigt viktigt. Och jag, jag bara njuter, njuter av att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt! Och att jag har möjlighet att få fiska med en sådan kompis som Andreas!!

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *