Premiärfiske i Strömhult – Camp MayFly

Alldeles i början av Mars får Andreas och jag möjlighet att ha lite premiärfiske i legendariska Strömhult. Tommy på Camp MayFly har nyligen tagit över driften efter Robert, närmare bestämt från 1 Mars. Tommy har haft bråda dagar, tillsammans med sin personal håller han på att renovera stugor och övrigt boende, även renseriet får sig en ansiktslyftning. Kvällen innan har vi spenderat i vackra Ulvereds Hjorthägn. Vi anländer till Strömhult på morgonkvisten, isen ligger i sporadiska små isflak på dammen.

Förväntningarna är höga! Vi vet att det är ofiskat och denna möjligheten är verkligen unik. Det är mycket vatten i systemet. På morgonen är det riktigt kyligt, Vi riggar flugspön och kameror, sju stycken kameror har vi faktiskt med oss. Det börjar bra, Andreas får hugg ganska omgående men den släpper lika fort som den högg. Snart står han med spöböj igen.

Det dröjer inte länge förrän jag krokar min första båge för dagen, det är så härligt att känna de välkända knyckarna i mitt Sagespö #6.

Det är så man får nypa sig i armen, vi har ett exceptionellt bra fiske. Om vart annat få Andreas fisk, sedan är det min tur och sedan Andreas igen. Vi har kanonväder denna tidiga Marsdag. Vi träffar en Strömhultslegend som vi byter erfarenheter med, mycket trevligt!

Fiskarna håller en otrolig kvalitét, hela och fina i fenorna, stora och huggvilliga. Det går inte att önska sig mer, livet så som jag känner det just nu är perfekt.

Det är väldigt speciellt, just denna tur till Strömhult innebär vårt första fiskereportage för MagazinFishEco och FishEco Flugfiske. MagazinFishEco storsatsar på flugfisket, jag och Andreas har fått JanO´s förtroende att ansvara för och skriva om flugfiske i Magazinet.

En fluga som är helt outstanding för mig är Wiggle Vorm, jag får så många bågar så jag tappar räkningen.

En fluga som inte ser så mycket ut men ack så effektiv!

Vi filmar och fotar så mycket vi kan, och det blir många timmars film att gå igenom när vi väl är hemma. Vi redigerar tillsammans vilket vi tycker funkar bäst, ja jäklar vilket team vi är. Här nedan är filmen om vårt Strömhultsfiske denna dag.

Detta inlägg är relativt kort och det kommer en längre artikel om vårt fiske framöver i MagazinFishEco.

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *