Beteskollen 22/2

Årets sportfiskemässa hägrar med mindre än en månad kvar och betesbyggarna ute i landet ligger i som aldrig förr. Det gjuts gummi till höger och vänster med till synes outtröttlig kraft. Det blir därför några nyheter även denna vecka och plastisolen dominerar.

Jigg/swimbait

Först ut är Jonas ElletBaits Lindelöf. Han har många vackra kreationer på sitt samvete och nu är det dags för nästa; Gizzard Shad.

 

img_7762

Riktigt snygga, naturliga färgsättningar

 

Gummibetet är 14 cm långt och väger endast 52 gram, trots sin breda profil. Gizzard Shad är fortfarande på prototypstadiet och testfiske med olika riggningar är på gång.

I samma kategori hittar vi också gummiräven Fredrik Pigg King Johansson som kompletterar sin betesfamilj med nytillskottet Wild Hog, ett bete på 20 cm och 135 gram.

 

img_7775

 

Detta vackra gummi har, med sin höga profil, ett härligt bellyflash och rejält paddlande. Jag förutspår att mången efterleksgädda kommer att falla för Wild Hog denna vår. För att se gången på betet, tryck på länken ovan och scrolla ned lite.

 

Wobbler/Crank

Under denna rubrik hittar vi Robin Ulm Lures Ulm. Han har snidat fram ett nytt litet crankbete i ek.

 

img_7774

 

Denna läckra godbit är 11,5 cm lång och väger ca 83 gram. Betet är viktat sakta sjunk, fiskas med fördel långsamt upp till medelgod fart och kan fiskas grunt, om man så vill. De coola ögonen är hemkokta och säljs även separat i en mängd olika färger och mönster. För att se gången på betet, tryck på länken ovan.

Det var allt för denna vecka men vill det sig väl är Beteskollen snart nog tillbaka. Skitfiske på er, så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *