Beteskollen 13/2

Efter ett par veckors uppehåll är nu Beteskollen tillbaka. Och på en måndag, dessutom. Denna gång blir det bara gummi som gäller. Eller mjukplast, om vi ska vara petiga.

Jigg/Swimbait

Först ut är en veteran och inspirationskälla för många inom betesbyggeriet. Det är Magnus MB 79 Lindgren som skapat nytt. Det är ett Fluke-bete, dvs ett bete med en delad stjärt. Här i Sverige skulle nog de flesta säga vertikaljigg och tänka på gösfiske. Men detta är ett bete tänkt att twitcha eller jerka hem, med sikte inställt på stor gädda.

 

img_7723

23 cm och 73 gram skönhet!

 

Näst på tur står Ola Ola Lures Rasmusson. Han hade ett grymt betesbyggarår under 2016 med sin CrazyO Tail samt Reckless Spoon. Nu har han, i största hemlighet, gjutit nytt och det är The Hooligan Roach.

 

img_7721

Magisk finish!

 

img_7722

 

Ett riktigt snyggt gummibete på 21 cm och 125 gram med livliga slag som kan fiskas hem såväl snabbt som sakta utan att förlora lockande gång. The Hooligan Roach har premiär på sportfiskemässan i mars och återfinns hos Ola på betesbyggargatan.

I samma kategori finns även dagens tredje och sista bete. Det är Fredrik X3M Pikegear Blom som pular med ny master.

 

.albumtemp-4

 

Det är en variant av hans X3M Gnome, men nu med tail. Betet blir ca 25 cm långt med utsträckt tail och vikten är än så länge okänd. Även detta bete premiärvisas på mässan i Jönköping.

Det var allt för denna gång men förhoppningsvis återkommer Beteskollen inom kort. Skitfiske på er, så länge!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *