Invigning

img_7313

Foto: Martin

 

I lördags var det invigning av en ny sportfiskebutik i Österbybruk. Egentligen är den ju inte ny men den har flyttat in i nya, större lokaler. Det är Österbybruks Trädgårdsmaskin & Allservice det handlar om. Förtagsnamnet kan få vilken sportfiskare som helst att bläddra vidare i jakten på butiker som säljer spön och beten men låt er inte luras – butiken består till 80% (uppskattad procentsats…) av sportfiske.

 

img_7315

Foto: Martin

 

img_7316

Foto: Martin

 

Martin som driver butiken säljer och servar också trädgårdsmaskiner med tillhörande reservdelar. Då butiken nu flyttat in i gamla OK/Q8:as lokaler finns även en uppvärmd biltvätthall att tillgå. Men sportfisket dominerar både vad gäller utbud och passion.

Tidigare i höstas frågade Martin mig om jag hade lust att närvara och snacka gäddfiske samt visa lite pyssel som tafs- och stingertillverkning. Jag tackade genast ja. Så i lördags, mellan 12-16, satt jag och böjde rostfri tråd, klämde ihop vajerlås samt snackade betesriggningar och annat gäddrelaterat med butiksbesökare. Mycket trevligt!

 

img_7310

Martin (till höger) kränger fiskeprylar i parti och minut.

 

img_7307

CWC var på plats (representerad av Jörgen Söderström) och hade fina erbjudanden. Även på spön och rullar…

 

img_7308

… men dessvärre inte på Guppyn – Joe ”Trueglide” Petersons och CWC:s lyckade samarbete som kommer ut på marknaden under våren 2017. Jag försökte lägga vantarna på detta visningsex. men det kunde jag glömma, enligt Jörgen.

 

img_7306

Delar av mitt bord där man kunde lära sig att tillverka egna men också köpa nylontafsar samt hårda stingers.

 

img_7314

Givet inslag var också fiskdammen för barnen. Foto: Martin

 

Det hela var en lyckad och trevlig tillställning som drog nyfikna besökare. Det var kul att kunna bidraga då jag kan tycka att fysiska butiker behöver stöd i denna era av internethandel. Vill man kunna klämma, känna och snacka om produkter innan man köper dem så är det mycket välkommet med en sportfiskebutik inom rimligt avstånd. Men med närheten kommer också baksidor; plånboken får plötsligt en märklig förmåga att tunnas ur…

Skitfiske på er, så länge!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *