Beteskollen 7/3

Ni som läser min blogg börjar säkert lära er vad måndagar innebär; japp, ett nytt avsnitt av Beteskollen. Så även idag. Gummitrenden verkar inte mattas av det minsta under 2016 utan det fortsätter starkt att produceras mjukbeten. Därför blir det också mycket mjukt idag, dock med en hård inledning.

Wobbler/crank

Först ut är Filip Holmebaits Holm, en erfaren byggare med beten som Holmecranken, Lupo och Sloppytail i arsenalen. Nu har han snidat fram en ny wobbler; Linestretcher Crank. Detta bete är byggt i 19 mm tjock norrländsk furu, är 15 cm långt och väger 74 gram.

”Den har en kvick gång vid normal inspinning och en sävligare gång vid långsam hemtagning. Vid spinn går den på ca 1,5 meters djup och vid trolling ca 3 meter” – säger Filip själv om sitt bete.

 

En av våra crank-mästare, denne herre!

 

Jigg/Swimbait

Näst på tur står Olle Waide Lures Vaide. En produktiv och duktig byggare med ett gäng modeller i olika material i ryggen. Jerk, tail och gummi – allt finns representerat. Olles snygga gummibete, Earthquake, har funnits i ett halvår ungefär men nu kommer en upphottad variant med inbyggd rigg. Betet är 23 cm långt och väger 125 gram.

 

img_5174

Ruskigt snygga!

 

En annan prototyp Waide Lures pysslar med är ett av hans tidigare jerkbeten (Avalanche) som här fått bling-bling och skrammel framför sig.

 

Coolt och snyggt – sådant gillar jag!

 

En annan betesgjutare med en relativt ny jigg är CV Lures. Det rör sig om CV Shad, en jigg med slank kropp för mycket rörelse som jag ska testfiska lite framöver. Riktigt trevligt bete på 25 cm och ca 70 gram, origgad.

 

Uttrycket ”less is more” kommer till användning här. Mycket vackert!

 

En av förra veckans teasers var ett nytt tail-swimbait från Bluemountain Lures. En redig pjäs på 120 g och 27 cm (hela 41cm med utsträckt tail). Betet har, mig veterligen, inget namn ännu men det finns ett litet gäng uppgjutna.

 

Detta kan inte gå fel. Superfina! För att se gången på betet; tryck på länken ovan och scrolla ned ett par inlägg.

 

Veckans Teaser

En av alla er duktiga betesbyggare där ute håller i detta nu på att väcka liv i ett slumrande bete. Det rör sig om en av de absolut mest fångstgivande jiggar jag någonsin testat och det ultimata betet att söka efter eller trigga igång gäddor. Nya formar gjuts och inte många blir gladare över denna nyhet än jag. Jippi!

Det var allt för denna gång men misströsta ej, om en vecka är Beteskollen tillbaka igen.

Skitfiske på er, så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *