Beteskollen 8/2

Då var det dags igen för Beteskollen. Idag blir det bara Tail för hela slanten. Först ut är ett nytt tailbete från Simon NithagenLures. Betet heter The Hangover Tail, har 11 cm lång kropp, 25 cm med bigtail och väger ca 125 g totalt, med krokar och allt. Simon är relativt ny i betesbyggarträsket och säger sig hålla på att lära sig sin färgspruta för fullt. Personligen tycker jag att han behärskar den riktigt bra redan.

Riktigt snygg! Här i färgen ”Norrskenet”

Bilderna lånade från Nithagens Instagram.

Nästa bete kommer från den något mer etablerade Gnaga Lures. Han har ju tillverkat jerkbatits och sliders ett tag men har nyligen släppt ett litet tailbete (eller snarare paddelbete) som heter TH-2t. I länken ovan hittas ett klipp på betes gång under ”Filmklipp.”Betet är ca 17 cm långt med paddel och väger 60-65 g.

Gnaga

Coolt bete! Här med paddel från Eastfield Lures-gänget. Bilden lånad från GnagaLures facebook.

Sist ut är en liten jerktail (som enligt betesbyggaren inte är en jerktail utan som bara ska vevas hem) från en riktig nybörjare i genren. Han har nyligen släppt sin första batch till försäljning och det är högst osäkert när verkstaden blir aktiv igen. Han har heller inte målat betena själv utan skickat iväg dem till en annan, mer kunnig byggare/målare. Det rör sig om en bete på 9 cm (ca 23 cm med utdragen tail) som väger ca 55 g och heter Syndromtailen.

Syndromtailen gifter sig tydligen extra bra med en ”Knorren” från Pigg King eller en Baggepaddel. Snart ska också Caesar Lures paddel testas. Han är för övrigt den som målat betena.

Som ni förstår är det mitt eget bete jag valt att ta med här. Det är ju trots allt relativt nytt, eller hur? 😉 I brist på andra uppslag, och då jag inte planerar att tälja och sälja fler inom överskådlig framtid, fick de åka med på ett hörn. Ni som har läst första Beteskollen vet att jag gärna tar emot tips på nya beten och betesbyggare. Det gäller fortfarande.

Skitfiske på er, så länge!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *