Beteskollen 1/2

Då var det dags för en ny Beteskoll. Trenden bland många utav våra duktiga gummigjutare verkar vara att komplettera sitt utbud av gäddbeten med jiggar till det alltmer populära abborrfisket. Andra gör precis tvärtom och vissa både och. En av de sistnämnda är Renz-Stein Lures. Gummigjutare av rang med ett redan stort spann på sortimentet.

Gummi/Swimbait

img_4955

Uppifrån: The Giant, Beastlytail, Gigantenjiggen, Renzshad 22, Steinfish, Renzshad 17 och Renzshad 9

Till sportfiskemässan släpps det senaste tillskottet i familjen; Beastlyshad. En lagom stor jigg/swimbait på 23 cm och 115 g.

Bilderna lånade från Fredrik Renz Instagram

En annan gjutare med många järn i elden är Ola Lures. Han har ett flertal modeller av fina paddelbeten men putsar nu på ett gummi med svans. Det ser lovande ut!

ola2

Bilderna lånade från Ola Lures Instagram

Tail

En betesbyggare som jag först nyligen upptäckte är Glenn Karlsson, aka Vassvikens Lures. Han pular med ett nytt, litet tailbete som ska provfiskas till våren. Riktigt snygg form och otroligt fint målade!

vassviken

”Medusa”   Bilden lånad från Glenns Facebook.

Galet fina! En av de snyggaste skuggmålningarna med djup jag sett på ett bete. Bilden lånad av Glenn.

Betet heter Medusa och är en uppgradering av ett bete som Glenn tillverkade för ett år sedan, då han började med betesbyggandet (det märks att han har målat dessförinnan…). Beteskroppen är 95 mm lång och byggd i 29 mm ek. Totallängden med tail blir ca 350 mm och totalvikt med tail och krok ca 135 g. Tanken är att Medusan släpps på sportfiskemässan där Glenn återfinns hos Sporting. Det är också hos dem som betet kommer att finnas till försäljning framöver.

Det var allt för denna gång. Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *