Ett blivande storöringvatten…

För lite drygt en vecka sedan, dagen då temperaturen kom upp till 28 grader varmt, gjorde vi i iFiske ett studiebesök på Visskvarn och Forsnäs utanför Ydre. Vi fick en fantastik guidad tur av Magnus Lundberg chef för elnät och fibernät på Tranås Energi. Omlöpen som byggts vid dessa platser leder förhoppningsvis Sommenöringen uppströms för lek kanske redan till hösten.

Jag passade på att åka hemifrån tidigt på morgonen för att hinna med ett litet flugfiskepass i Bulsjöån innan mötet med Magnus.

Greys GR60 6,6f #4 spö och Greys GTS900 #2/3/4 rulle

Mitt val av utrustning för fisket i ån blev mitt korta 6,6f #4 spö då ån är smal på sina ställen och jag hoppades på att hitta någon liten öring i de strömmande partierna.

Klart vatten

Vattnet är riktigt klart och fint och det syntes tydligt vart grusbäddarna blivit anlagda.

En liten Europa 12:a blev mitt val av fluga och med kort tafs lät jag flugan dansa på ytan framför och bakom stenar, över blankpartier och över små djuphålor.

Bulsjöåöring

Till slut var det en liten öring som lockades av flugan och jag vart mer än nöjd. Tiden var knapp och det var dags att bege sig till Visskvarn kraftstation för att möta upp de andra.

iFiske och Tranås Energi

Jag hade egentligen tänkt fortsätta fiska efter vårt möte med Magnus men värmen tog ut sin rätt och åskoväder var på ingång så jag valde att bryta upp för dagen.

Tyvärr är det lite för lågt vatten i ån just för tillfället, det behövs mer regn och mer flöde för att locka upp de större öringarna från sjösystemet. Men vem vet hur sommaren kommer att bli, kanske blir det en regnig sådan och då ökar ju chanserna till ett bra fiske efter öring redan i augusti.

Vill ni veta mer om Bulsjöån, hitta dit och lösa fiskekort så finns allt på iFiske.se eller klicka –> HÄR <–

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *