Blodet ska flyta!

Fredagens förmiddagsfiske med Martin Stålhammar var som sagt otroligt trevligt och givande. Martin var ju tvungen att bryta upp efter några timmar då han skulle hämta sin lilla gosse på dagis. Snäll som han var så skjutsade han tillbaka mig till Sandhamn Marine.

Där väntade jag in nästa ankommande fiskesugna personer, min sambo Felix och  lillebror Niclas.

Fjällorna Ingrid och Anscha var fortfarande ute på sightseeing så i väntan på fiskesällskapet strosade jag runt marinan lite och njöt av att bara vara.

 

Felix och Niclas dök upp under eftermiddagen och jag kunde inte skynda på dem nog fort till att slänga in prylarna i stugan, byta om och rigga flugspöna.

 

Vi fastnade i butiken en stund, då Uffe vart pratglad och vi träffade på ett par gäddfiskare från Kalmar som skulle delta i helgens Gäddfestival. Ett par av ca 530 deltagare.. Jisses, vi skulle då rakt inte bli ensamma om att jaga gädda denna helg!

 

Det var första gången Niclas flugfiskade efter gädda, så han fick låna Sameos Jade spö och det tog inte många svingande med flugan innan första gäddan vart krokad..

 

Niclas-Stridh-drillar

 

Tänk att även lillebror ändrat uppfattning om gäddan som sportfiskefisk. Tidigare var det bara tråkigt med gädda och de var inte uppskattade att få när han var ute och fiskade..

 

Niclas Stridh med Gädda

 

En skaplig första fångst!

 

Sussi-Stridh-svingar

 

Ja det är då inte lätt att trotsa väder och vind men för det mesta ger det ändå utdelning.. Som tur är!

 

Gäddnosen-över-ytan

 

En gädda small på min storm pike fluga

 

Storm Pike

 

och det vart lite rabalder innan jag lyckades kroka av fisken…

 

Tyvärr lyckades jag kroka mig själv, medan gäddan fortfarande satt kvar, vilket resulterade att en skinnflik slets upp i min tumme och med det vart blodvitet ett faktum! Tack och lov hade jag nypt in hullingen på flugan…

 

blödande-tumme

 

Helt plötsligt fick jag en röd fluglina att kasta med, en röd flugrulle, rödprickiga vadare och ja, till och med havet vart lite rödfärgat..

 

Det ska synas att man fiskat gädda har jag hört! Ju sårigare händer, ju mer blod som flyter desto bättre fiskare blir man! Blinkar 

 

Men Blekingevistelsen avslutas inte i och med blodförlust, nej långt därifrån..

Vi har ett par vänner till som jag ska berätta mer om i nästa inlägg och då kommer jag även att tipsa om bra grejer att ha med, om man nu skulle lyckas sarga sina fingrar på detta viset.

See ya!

4 svar på ”Blodet ska flyta!

  1. Ajajajaj!! Jag och sambon sitter här och ryser :S men jag räknade någon gång för längesedan att jag blivit biten av 300 gäddor…

    • hahaha.. fy fasen!! Det sägs att man måste ramla av minst 100 gånger för att bli en bra ryttare, det har jag nog gjort men finns det samma talesätt vad gäller gäddor, typ att bli biten av mer än 300 för att bli en bra gäddfiskare?? 😉

  2. underbar berättelse och nää du behöver inte bli biten 300 gånger så få nu inga tossiga ide’er 😉 e kommer gå bra ändå för dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *