Hett som i helvetet!

Det var väl egentligen inget jag direkt längtade efter, att bege sig till Baltak för att flugfiska en eftermiddag, i strålande sol och över 25 grader varmt.

Men min lillebror ville så gärna öva på att flugfiska och självklart ville han få se och uppleva Tidans strömmande vatten.

 

Visar-lillebror

 

Vattennivån var extremt låg men jag valde att visa lillebror de platser där fisken kunde tänkas stå.

Så det pekades både med spö..

 

titta-där

 

och fingrar.. Titta där!!

Jag valde att fiska med E-12:a och höll upp tafsen så att flugan dansar, stutsar på vattnet.

 

torrflugedans

 

Vilket lyckades lura upp en regnbåge till att spränga ytan i jakten på min fluga.

 

Niclas-på-stenen

 

Lillebror testade att fiska nedströms poolen vid fallet och ni ser ju på fallet hur lite vatten det är.. Ju svartare fallet är desto mer vatten strömmar det och här att fallet nästan helt vitt.

 

fiskar-för-fullt

 

Tillsammans fiskades vi av nedströms allt medan Martin gick med och knäppte bilder. Martin är från Polen, men besöker vårt land och jobbar som snickare lite då och då, han brukar jobba åt min lillebror då det är större byggprojekt på gång. Martin ville inte fiska utan han ville bara följa med och njuta av vår svenska vackra natur.

 

såg-du-vaket

 

Vi fortsatte nedströms och spanade efter fisk. Jag förklarade att det är svårare att fiska när solen står högt så det gäller för oss att vara lite kluriga, smyga längs vattnet och försöka att inte skrämma fisken med att kasta skugga över dem..

 

bland-buskar-och-snår

 

eller klampa ut i vattnet utan att fiskat av nära land först. Så att tassa omkring bland buskar och snår, gömma sig bakom den höga växtligheten kan ge belöning..

 

svalkar-benen

 

Det var som sagt otroligt varmt så det var skönt att vada i vattnet och svalka sig mellan promenaderna..

 

Suss-i-Baltak

 

Jag passade också på att spana in djuphålor och stenar som kan vara bra att lägga på minnet tills den dagen vattennivån är betydligt högre.

 

skönt-med-skugga

 

Sommarvärmen är dock inget jag trivs med och just denna dag kändes de hett som i helvetet. Det var knappt det hjälpte att söka upp skuggan heller så vi struntade i fisket för denna dag. Nä tacka vet jag vår och höst! Det är lättare att klä sig mot kyla än värme. Fiskarna är piggare och bjuder på drillningar som är så mycket roligare än när de är slöa av värmen.

 

Om mindre än en vecka befinner jag mig på Grönland. Det ryktas till och med om att det kan bli minusgrader där, men jag har som sagt kläder efter just sånt väder……

4 svar på ”Hett som i helvetet!

    • Hej Johan! JA visst känner jag till Högvålen, har varit där och fiskat vintertid 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *