Öringar i mängder!

Igår tog vi en tur upp till Vindelån.

Jag vill “pet”fiska lite med torrfluga så det blev en E-12:a som fick dansa på ytan, ett roligt fiske där man inte behöver lång tafs eller lång lina.

Jag lät flugan dansa över varje pool, framför och bakom varje sten och, över blanksel och jag både här och där och visst gav det resultat!!

Massor av 45:or!!

 

öring på torrfluga

 

45 millimeters längdmässigt mätt!! 😉

Det största landade kring 20 cm så inga storfiskar men där emot mängdfiskar..

 

Fotspår i sten

 

Läcker fotspår i klippblocken!!

 

öring i sten

 

En av de små öringarna valde fel väg vid C&R och kilade fast sig mellan ett par stenblock, tur att jag kunde hjälpa den lille på rätt köl igen!

 

Felix i Vindelån

 

Felix fiskade och krokade en massa smått han med, men fick ett hugg av modell större men då stod gubben och sov så han missade att höja spötoppen så den stora fisken snodde flugan av honom…

 

höstlöv

 

Äntligen lite hösttecken på gång här!! Jag längtar så efter den sköna svala luften och alla vackra färger, för att inte tala om höstfiskets charm!

 

humlan

 

Det är inte bara fiskarna som är slöa här uppe, även humlorna verkar ta det lugnt och är inte alls på bettet..

 

Kvällen spenderade vi vid Vindelälven.

 

i väntan på mörkret

 

Jag gick ut till en av Holmarna och inväntade mörkret, hade tre påslag på den svarta tubflugan men inget krokat. När det nästan var becksvart ute så vakade stor fisk, fast långt utanför räckhåll. Tyvärr blev det inga Ammarnäsöringar att drilla eller fota denna gång.

 

 

 

vi ska där åt

 

Men nu lämnar vi Ammarnäs, vägen fortsätter där åt och vi kommer nu att bege oss ca 50 mil längre norrut där vi kommer att bege oss rakt ut i vildmarken, där vi kommer att husera i en stuga utan el så förmodligen blir det inget bloggande. På denna plats sägs det finnas STORA och TUNGA fiskar.. Men mer om det får ni läsa om senare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *