Sista flugfisketuren för säsongen. För min del iallafall…. :(

Ibland är det en fördel att vara sambo med en ”Lord”. Ove lyckades ju med bedriften att kamma hem vinsten i tävlingen Lord Of The Fly och vann då även en guidad tur för två med Niklas Rosenqvist från www.flytfiske.com . 🙂 Valet stod mellan flytring och båt och båt blev det. Nu ska vi ut och fluga gädda!

Vädret är perfekt grått, lagom vind och lite kyligt i luften. Dock fortfarande väldigt varmt för årstiden och med det är vattentempen högre än vanligt.. Vi anländer till båtklubben kl 9 där vi träffar Niklas och trailar i hans båt, riktigt laddade och magkänslan säger att det blir en bra dag!

Ove "Lorden" in action ;)

Ove ”Lorden” in action 😉

Trots bra känsla känns fisket något trögt. Jag menar, dessa vackra flash-kreationer skulle jag definitivt hugga på om jag var gädda! Och mälarens snipor brukar ju inte tveka… Men men, bara att nöta vidare! Vi fiskar på ca 1,5-2 m djup där naten växer så fint och både jag och Ove väntar bara på att det ska smälla! Niklas styr ju upp båten så bra och det är bara för oss att dänga vidare. Vilken lyx! Jag vill alltid ha en guide i fortsättningen! 😉 FIIIIISK PÅÅÅÅÅ!!! Äntligen fick jag känna lite spösprattel men tyvärr klev den strax av… Dock högg det snart igen och äntligen har vi spräckt nollan i båten 😀

Första fisken i båten idag! Yeeey!

Första fisken i båten idag! Yeeey!

 

Efter att ha nött ett par timmar börjar det kurra i magarna och vi tar en grillpaus. Gott att få i sig lite varm mat och vi är fortfarande bortskämda av Niklas som grillar och fixar så vi får testa lite spön medans korven blir klar!

Grill på g!

Grill på g!

Nä, vi far vidare mot en ny vik, 1-1,5 m djup och fin bottenvegetation. Vi landar några fiskar till, i samma storlek allihopa. Ove hade dock en på som var något större men tyvärr ville den inte syna insidan av båten.. Vi presenterar flugorna så fint men de större gäddorna verkar inte vara hemma..

Kaffe är gott och vi funderar på att byta taktik..

Kaffe är gott och vi funderar på att byta taktik..

Vi åker vidare till ett sund och fiskar en stund till innan det börjar skymma. Niklas fick spöböj och landade nog turens största. Den som fick störst fisk fick bada hörde jag något om i början men helt plötsligt gällde det inte………… :p

Grönt guld även för guiden! :)

Grönt guld även för guiden! 🙂

Se så lycklig man kan se ut med en gädda i famnen!

Se så lycklig man kan se ut med en gädda i famnen!

Mörkret är inte långt bort nu och vi drar oss mot båtklubben. Dagen har varit riktigt trevlig trots mindre fiskar, men vad gör det? En dag på sjön med ett spö i handen slår ju vilken dag som helst! Å vi kunde ju gått bom…! Väl vid rampen ska jag ta emot bryggan när jag på något konstigt, klantigt vis, får fingret i kläm mellan båten och bryggan och skriker så joggaren på spåret utanför hajar till.. Blodet rinner men chocken gör att jag inte känner så mycket. Ove och jag lämnar nu hastigt vår bästa guide och gasar iväg till akuten. Smärtan kommer i bilen. Hela nageln är borta och jag lär få ha klumpigt bandage i flera veckor! 🙁 Så det var troligen min sista flugfisketur för säsongen… Och haspelfiske.. Och jakt… Dumma höger pekfinger! Spinnrulle måste ju funka?? Måste fiska….. TACK Niklas för en proffsigt guidad tur och en trevlig dag! 🙂

Efter sjukhusbesöket.. Varför ska man vara så klantig för!

Efter sjukhusbesöket.. Varför ska man vara så klantig för!

Imorgon åker jag och Ove och spanar in mässan i Uppsala. Mer om det kommer 🙂

//Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *