Monsterkarp för Anton Svensson!

Efter en dryg månads sjukdom och World Carp Classic Junior har jag äntligen hunnit börja hinna ikapp med både yrkeslivet och privatlivet och har tagit tag i fiskelivet. Hade det inte varit för Antons fantastiska fångst av Stubbetorpssjöns ”Luna” så hade detta inlägget handlat om mitt fiske, min vår, mitt besök i Norge hos Northern Baits och massa annat kul. Nu kom det att handla om något roligare. Det blir inget långt inlägg, de tre bilderna jag har valt ut får tala sitt språk. För mig berättar de om en lycklig fiskare som fångat en drömfisk så tung att han knappt orkar lyfta den.

Den gångna helgen fiskade jag i klubbsjön Stubbetorpssjön tillsammans med Anton Svensson, Ronnie och Ola. Vi hade en trevlig helg och det kom upp en och annan fisk under våra dagar vid sjön. Anton som kom sist till sjön valde en fiskeplats som jag övergav för en där det inte hände speciellt mycket för min del. En tappad fisk och en landad strax under 7 kilo. Ola hade ett fint fiske och landade ett gäng fiskar med en topp över fina 14 kilo. Ronnie räddade upp sin helg strax innan den var över med en fisk strax under 7 kilo om jag inte mins fel.

Antons fiske var i en klass för sig och han landade ett antal fiskar med tre över 11 kilo i topp och hans första fisk för passet var en välkänd fisk som går under namnet Luna. Vågen stannade inte innan den tyngts ner till magiska 23,930 kilo! En så kallad snowman var betet som den tunga karpen inte kunde motstå. En 16 mm sjunkande BNB boilie toppades av en 12 mm vit BNB popup från Northern Baits. Ett fint personbästa kunde skrivas in i Antons digra lista av stora fiskar, men tyvärr saknades det lite vikt på fisken för att han skulle håva in sjörekordet. Men vad gör det när man får fånga en fisk som denna. Själv var jag aldeles skakig i benen bara av att få se och fotografera en sådan drömfisk som det faktiskt är, det är fiskar som denna som får mig att sitta timma efter timma och dag efter dag bakom mina spön. En otrolig motivation!

2015-06-16-northernbaits-bnb-anton-1
Anton fick ta i ordentligt för att få upp den minst sagt feta karpen…

2015-06-16-northernbaits-bnb-anton-2
På plats i Antons händer och det är så tungt att han knappt kan få fram ett leende…

2015-06-16-northernbaits-bnb-anton-3Sådär ja, lyckan att hålla en drömfisk framför kamerorna lyser igenom!

 

1 svar på ”Monsterkarp för Anton Svensson!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *