Camp Mayfly Norrefors 200221

Planen var att fiska gädda denna dag men när det är extremt högvatten i havet, nä då får man tänka om och välja ett annat fiske. Valet föll på Camp Mayfly Norrefors i vackra Blekinge. Jag och min gode vän och fiskepolare Magnus ”Storfiskarn” Augustinsson kontaktar Tommy som äger campen, jodå det är så kallad öppen dag. Vi bokar 2 dagskort, det är catch and release som gäller. Tommy har aviserat att det är extremt högt vattenflöde i strömmen som passerar i genom campen men det är inget som avskräcker Magnus och mig. Förberedelserna är som alltid rigorösa, inget lämnas åt slumpen. Sjunklinor och kraftigt förtyngda flugor, jag har även bundit upp några boobyflugor utifall strömfisket blir övermäktigt. Väl framme är det som att beträda helig mark, i alla fall om man gilla fiska regnbåge i put and takevatten. När vi kommer ner till ån känns det skönt att vi valt att ha vadarbrallorna på för det hade aldrig gått att gå längs ån annars. Jag blir föga förvånad när jag hör Magnus hojta till efter bara några kast nedströms i strömmen. Fiiiisk!

Magnus är inte bara en utmärkt regnbågsfiskare, han är även en suverän laxfiskare. Inte så konstigt kanske, han bor ett stenkast ifrån Mörrumsån, och fiskat där sedan barnsben. Nu när det är extremt högt vattenflöde i Mieån som rinner igenom campen så det påminner om just laxfisket i Mörrumsån menar Magnus. Och visst har han rätt och bara några kast senare står hans spö på nytt i en härlig båge.

Ytterligare en fin fisk landas, krokas av och efter ett snabbt foto får den gå tillbaka. Regnbågarna är otroligt starka idag och håller emot i den starka strömmen.

Enligt uppgift från Tommy är vattenföringen ca 4,9 kubik/s vilket är långt över normalvattenföringen på 6-800 liter/s. För min del blev det 1-0 till strömmen, min enda fluga som jag bundit med ordentlig förtygning gick om intet när min tafs fastnade runt en sten. Nä, dags att pröva fisket i dammarna, fram med boobyflugorna.

Redan i första kastet känner jag hur det drar till i linan men inget fastnar. Bara några kast senare sitter min första fisken för dagen. Ingen bjässe men den är fantastiskt stridbar, rusar gång på gång, det tar en stund att drilla den innan den motvilligt låter sig dokumenteras.

Inte så konstigt att den kändes så stor, fenorna är hela och fina, det gör ju jättemycket, fisken får ju ett helt annat grepp i vattnet (om man nu kan uttrycka sig så). Vi har ett underbart fiskeväder Magnus och jag denna Februaridag. Stundtals är det helt vindstilla, dammarna ligger spegelblanka, 8 grader varmt, sol som ibland täcks av ett mindre måln. Men det mest fantastiska är att det är bara vi här, vi har hela anläggningen för oss själva. Det är så man får nypa sig själv i armen, och vilket fiske vi har sedan. När vi träffas och fiskar brukar det smyga in sig ett tävlingsmoment, 1 poäng för flest och 1 poäng störst fångad fisk under dagen.

Magnus började bra när han tog några fina fiskar i den hårda strömmen, men när jag väl fick mina boobyflugor i vattnet började jag min upphämtning och plötsligt står det 6-6. För mig är det Boobyflugan som varit helt outstanding denna dag. Fiskarna som vi fångar denna dag håller ypperlig kvalitet. För den som aldrig varit här kan jag bara säga ÅK HIT!! Ni kommer inte att bli besvikna.

Framåt seneftermiddagen testar Magnus att fiska uppe i ”bananen”, en lång svag kurva som ån rinner i, uppe vid telestolpen nyper det i ordentligt, fisken är helt omöjlig att hålla i den starka strömmen. Det är bara för Magnus att vandra nedströms med fisken. Nu kommer nästa bekymmer, bara inte fisken väljer att fortsätta nedströms, där är ju en gångbro!

Efter en dramatisk kamp ger sig fisken och låter sig fotas, det är dagens största fisk, det är vi båda ense om utan att ha vare sig vägt eller mätt den. Stort grattis till en kanonfin regnbåge säger jag!

Min största fisk för dagen var ingen dålig pjäs den heller, enormt stark och med en stjärtfena som ser ut att sitta på en vild fisk.

En oerhört trevlig fiskedag lider mor sitt slut, efter totalt 15 avkrokade fiskar och två mycket nöjda fiskare händer det som nästan bara händer i filmer, de sista kasten så testade jag en fiskimitation i pearl/white. När jag ivrigt vevar in linan för att avsluta dagen hugger det en till båge brutalt, vi båda kan inte annat än att skatta, ja jösses vilken dag det varit. Stort tack Tommy för att vi fick komma till Camp Mayfly i Norrefors denna dag!

Tävlingen då, vad gäller utdelade poäng blev det 1-1.

Gälgreppet – Flugfiskebloggen med drag i

/Tight Lines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *