Paus på sin plats och årets första metersfisk

Det råder allmän skrivartorka hos mig nuförtiden. Egentligen under hela förra året också. Det producerades en del blogginlägg förvisso men mer för att jag borde än för att jag verkligen ville. Den osponsrade och obetalde hobbyskribenten behöver egentligen bara två saker för att skriva: 1. en stark vilja och lust att nedteckna sin historia 2. behov av att bli läst och bekräftad. När jag nu konstaterar att jag, under en längre tid, har haft stark avsaknad av bägge dessa förutsättningar så är en paus på sin plats.

Bloggen kommer att ligga slumrande så länge och mina små instick i Magazinefisheco likaså. Betesbyggartorget och Gäddfiskeskolan har varit både roliga och hedrande att få skriva och jag vill tacka Jan O för förtroendet. Men ska man skriva ska man göra det ordentligt. Eller åtminstone med glädje. Nu när jag saknar denna egenskap är det bättre att låta bli än att göra något halvdant.

Något jag kommer att ägna mig desto mer åt är gäddfiske. Våren närmar sig snabbt och redan imorse fick jag mig en försmak på vad som komma skall.

En fin fisk på 103 cm som säkerligen tyngde vågen strax över sju kilo (bilden är lite missvisande då buken var större än vad som syns). Trevlig förmiddag på sjön som var möjlig endast på grund utav en lätt förkylning som gör att jobbet inte välkomnar mig för tillfället. Med två extra dagar hemma efter att symptomen upphört blir det förstås en repris imorgon. En ljusglimt i allt det mörka.

Till de få och trogna själar som läser detta vill jag säga: tack! Tack för att ni hängt med under åren och läst mina rapporter, tips och allmänna fiskedravel. Utan er hade det inte varit alls lika roligt.

På återseende och skitfiske på er, så länge!

4 svar på ”Paus på sin plats och årets första metersfisk

 1. Tack själv Anders. Många roliga anekdoter har du bjudit på likaså mycket användbara tips. Hoppas att du snart får skrivglädjen tillbaka.
  Vem vet – vi kanske springer på varandra vid nåt Uppländskt gäddvatten under året?
  Hoppas du får ett riktigt skitfiske säsongen 2020
  Flaggan i topp!
  /Niklas

 2. Har alltid varit trevligt att läsa din blogg, har aldrig varit någon hets eller fokus att bara visa stora fiskar vdlket uppskattats.
  Hoppas på återseende i framtiden

  Mvh
  Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *