Beteskollen 4/1

Det var ett tag sedan. Närmare bestämt den 28:e mars 2016, som ett avsnitt av Beteskollen publicerades senast. Men nu ökar både aktiviteterna i verkstäderna samt min inspiration att väcka liv i detta inslag igen. Vi börjar med en hårdbeteskreatörs nya gummialster.

Jigg/swimbait

JenzzaLures har länge suttit fast i betesbyggarträsket och få har lika många betesmodeller på sitt samvete. Jerkar och tailbeten i trä har varit hans melodi men nu på sistone har det dykt upp gummi i arsenalen. Först ut är Jenzza.Iden, ett bete på 20 cm och ca 114-116 gram.

 

jenzzasiken

 

Iden finns att köpa på JenzzaLures FB-sida (där man även kan kika på gången) men då Jens, än så länge, endast har en form tar han inga beställningar utan det är först till kvarn som gäller när de läggs ut. Bara någon vecka senare kom nästa bete ut; Jenzza.Snipan. Den är på prototypstadiet fortfarande men om testfisket går som det ska finns den till försäljning senare i vår, under samma premisser som med Iden.

 

jenzzasnipan

Galet fint bete på 25 cm och ca 114-116 gram. Vill-ha-faktorn är skyhög. Nosöglan är en specialtillverkad detalj som är ingjuten i gummit.

 

Wobbler/Crank

Härnäst bjuder Vassvikens Lures på ett nytt alster. Först måste jag få säga att det finns många grymt skickliga betesmålare därute men Glenn Karlsson, som mannen bakom Vassviken heter, är en av de allra bästa i mina ögon. Bilderna nedan talar för sig själva.

 

15870983_1733526736975837_2128955552_n

 

vassvikens-braxar

 

Realistic 140 heter dessa skönheter som är just 140 mm långa och väger ca 95 gram. Betet går på ca 2 meters djup vid inspinning och den som känner sig sugen får samla tålamod och vänta ett tag. De släpps nämligen först på sportfiskemässan i Elmia, Jönköping som går av stapeln från 17:e till 19:e mars.

Det finns ett till nytt bete som faller in under denna kategori. Det är Waide Lures som skapat två ledade beten. Storebror heter Cyclone 26 Jointed, är 30 cm och väger 125 gram.

 

cyclone

 

Lillebror heter Cyclone 21 Jointed, är 25 cm och väger 110 gram.

 

cyclone2

 

Båda dessa vackra skapelser är flytande och kan därför fiskas riktigt grunt vid sakta hemtagning. Annars jobbar de på ca 2,5 – 3 meters djup vid normal inspinning. För att se gången på betet kolla här.

Teaser

Under denna rubrik hamnar rykande färska saker som ännu är på prototypstadiet eller som i detta fall; en master som ännu inte fått sig en form att gjuta i. Det är Christian Asp, före detta Pikecandy som numera går under namnet Northsidetackle, som skapat nytt. Det blir ett gummi på stadiga 28 cm som det ska bli intressant att följa.

 


Det var allt för denna gång men när ni minst anar det dyker ett nytt avsnitt upp. Kanske redan nästa onsdag? Skitfiske på er, så länge!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *