Beteskollen 28/3

Annandag påsk eller inte; det är måndag och det betyder Beteskollen. Idag blir det mest hårda grejor och vi börjar med ett bete som saknar både passande kategori och namn.

Swimbait (plast)

Först ut är Donovan Stokvis Cordy, denne otroligt skicklige mastersnidare och målare som bland annat skapat dessa beten:

 

Nej, det är inte målningar utan riktiga beten. Galet!

 

Donovan är precis färdig med sitt senaste alster. Det är ett namnlöst bete på 15 cm och ca 60 g (ink. krokar) som fiskas bäst på 0,5 – 2 meters djup.

 

img_5429

Otroligt naturtroget och vackert! För att se den lika naturtrogna gången, kika in på länken ovan.

 

Jerk/Tail

Härnäst hittar vi Tobias TJ Baits Jackteus, en betesbyggare som regelbundet syns på sociala medier hållandes stora gäddor som slukat i sig hans TJ-Tail. Efter ett litet uppehåll i byggandet är han nu tillbaka med en jerk/slider/tail; Twix.

 

 

Twixen är 11 cm lång, väger ca 55 g och har en trevlig S-gång vid vanlig inspinning. Det går även att sätta en liten tail bakom vilket fortfarande ger fin slidergång, om än lite mindre. För den som gillar att jerka så funkar det också.

 

img_5433

Riktigt trevlig och snygg liten slider. För att se gången, kika in på länken ovan.

 

Tail

I Uppsala hittar man Johan Eriksson och Peter Berlin, killarna bakom Junnebaits. De började snida och gjuta beten förra året och har nu nyligen släppt ett nytt litet tailbete; Lilleman.

 

Liten och naggande god!

 

Som namnet antyder är det lillebror till en tidigare, större tailmodell. Lilleman har 8,5 cm lång kropp (22 cm inklusive den egengjutna tailen) och väger 80-85 gram. Första omgången är rasselfri men planen är att de ska rassla framöver.

 

För att se den häftigt vaggande gången; kolla på länken ovan.

 

Jigg/Swimbait

Sist men inte minst blir det ett nytt gummi från Kim KP Lures Persson. Kim, som sedan en tid gjutit den fångstgivande Kimshaden, håller precis på att laborera med sitt första curlybete. Det namnlösa gummit på 27 cm (med utdragen tail) väger 50 g (origgad) och är fortfarande en prototyp under bearbetning. Tanken med betet är att det ska kunna fiskas riktigt långsamt på grundare vatten, lagom till våren.

 

Colafärgat och vackert! Ser riktigt lovande ut!

 

Det var allt för denna gång men i vanlig ordning återkommer Beteskollen inom kort.

Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *