Beteskollen 18/1

Ny vecka – nya möjligheter. Det är åter dags för beteskollen och först ut är lite info, mer om en betesbyggare än de beten han skapar. Veteranen och inspiratören JW Lures har låtit meddela att han, efter att ha trappat ned ett tag, tänker gasa på i nya verkstaden under 2016, så fort den är färdigställd. Tummen upp!

Jigg/swimbait

Jag snubblade över ett originellt gummi från Skippie Lures på nätet häromdagen. Betet är ingen direkt nyhet rent tidsmässigt men så pass cool att den fick komma med ändå.

Skippie

Bild lånad från https://www.facebook.com/rickard.granfors

Nytänk, roligt och egen design – sådant gillar jag! För att kolla gången på betet, tryck här.

En till nyhet under denna kategori är en abborrjigg från Elletbaits. För er som missat denna duktiga swimbaitsnidare och gummigjutare så var det hans gädda som auktionerades ut på Karma-15 för 2150:-

Galet snyggt hantverk! Bild lånad från Elletbaits Instagram

Den nya jiggen ser ruskigt fin ut och kommer alldeles säkert locka borrar. Vad sägs om att förstora denna något från sina 9 cm, till… låt oss säga… 18 – 20 cm? Gädda…  😉

 

Bild lånad från Elletbaits Instagram

Jerk/Jerktail

LocoBay Lures har hållit på ett bra tag med jerkbeten. Modeller som Forehead, Forehead-Tail, Forehead-Mini och Forehead Jr återfinns och samtliga är träbeten i jerk- eller jerktailsutförande. Nyheten från LocoBay är nu en ledad variant av Jr:en som är under testning. Ser intressant ut!

Bild lånad från LocoBay Lures Instagram

 

Det var allt för denna gång men snart nog är Beteskollen tillbaka – din ljuspunkt i betesmörkret.  😉

Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *