Nykomlingen

Hej alla bloggläsare och välkomna! Mitt namn är Anders Perols och vissa kanske känner igen mig från Instagram som Fiskesyndrom. Jag har bloggat under de två senaste åren på fiskesyndrom.blogspot.se. För er som inte stött på mig på nätet tidigare kan jag berätta att jag är en 41-årig tvåbarnsfar, kock och hobbybonde med ett allvarligt gäddberoende. Ett beroende som ibland gränsar till ett sjukdomstillstånd, därav namnet ”Fiskesyndrom”.

9,8

Jag tillhör den tämligen stora skara sportfiskare som lägger 90% av min fisketid på spinnfiske efter gädda. Övrig tid blir det ismete och lite abborrjiggning. Jag fiskar, nästan uteslutande, i grunda och extremt växtrika slättlandssjöar i norra uppland. Sjöar som håller ett stort antal fiskar runt metern men där de riktigt stora är sällsynta. Jag tillhör också den skara sportfiskare som varken har tid eller råd med en större trailerbåt som kan köras runt till ”storfiskvatten” i jakten på monstergäddan. Istället fiskar jag på hemmaplan, när tillvaron skänker sina små tidsluckor och då från en sliten plasteka. Ibland blir det också utflykter med min ”trailerbåt.” En minimal gummijolle uppslängd på en släpkärra. Jag använder samma motor till dessa två ekipage och det är en Mercury 2,2:a från 1986. En trotjänare utav rang!

Som ni nu har förstått är jag en enkel (läs ekonomiskt funktionshindrad) sportfiskare, åtminstone ur ett modernt, teknologiskt perspektiv. Men jag fångar gäddor, även om de riktiga jättarna uteblir.

Vid sidan av gäddfisket tycker jag också om att skriva. Att med ord försöka återberätta, skapa känslor, måla bilder. Noveller, dikter och lite artiklar har kantat min väg genom åren men numera blir det mest en kombination av mina intressen; att låta orden som lämnar min penna ha en lätt doft av gäddslem.

Tanken med denna blogg och med flytten hit till FishEco är främst att ha roligt. Det är ju alltid roligt att fiska men för att känna detsamma om skrivandet behövde jag en förändring, en förnyelse för att återfå gnistan och inspirationen. Och då stod plötsligt FishEco där med öppna armar som en hjälpande storebror. Tacksamt och trevligt! Det här kommer att bli kul!

Skitfiske på er, så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *