Kustgäddan!

Igår fick Felix och jag tillbringa dagen längs kusten i Blekinge tillsammans med Martin Stålhammar.

Det var underbart väder men kanske inte helt optimalt för flugfiske efter gädda.

Växlande molnighet, varmt och blåsigt.

 

på väg ut

 

Martin tog med oss till några heta hot spotts men det var inte lätt att lura gäddorna här. Martin som kan detta ut i fingerspetsarna krokade i och för sig ett gäng gäddor men det låg kring 1-2 kg och därmed inte några intressanta foto objekt enligt honom själv.

 

Flugan flyger

 

Felix hade schvung på lina och fluga, även han krokade ett par gäddor.

För egen del insåg jag ganska snart att mitt #8 spö var en aning för klent för att lägga ut dessa stora flugor, men vad gör väl det?! Det blir ju till att skaffa sig ännu ett trevligt Sameo spö framöver! 🙂

 

flugfodral

 

Något som jag däremot är supernöjd med är dessa fodral till gäddflugor. Martin tyckte dock att själva krokarna som man ska hänga flugorna i satt lösa så han fick själv sätta fast dem och knipa åt dem för att hålla flugorna på plats, men det är inget jag har råkat ut för vad gäller dessa fodral.

 

sight fishing

 

Jag vill absolut tillbaka hit igen, när vädret är mer lämpligt för att kroka gäddor och som Martin sa när vi stod där uppe på klippan.. Här kan man verkligen utöva Sight Fishing! Man ser gäddan på långt håll när den följer flugan i det klara vattnet och det är ju nervkittlande bara det!!

 

självmordsanden

 

En liten trist detalj vi sprang på längs med kusten, en and som hängt sig själv i taggtråd. Fyyy katten!!

 

Nåja, ni som följt min blogg sedan tidigare vet ju att jag bloggar om varje fisketur, vilket alltid är en upplevelse för sig, men inte alltid innehåller några smaskiga fiskebilder.

 

Men fiskebilder ska det minsann bli mer utav inom det snaraste..

 

Tack Karlskrona, Sameo och Martin för dessa två underbara dagar. Jag fick verkligen mersmak och lovar som sagt att återkomma snart igen!!

2 svar på ”Kustgäddan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *