och så hänger vi alla karpfiskare!!

Ja jösses!

Vart ska det hela sluta?

Tänk om vi sportfiskare kunde få upp ögonen på denne Nette, som nu valt att hänga ut karpfiskare i Fria Tidningen.

 

 

fria tidningen

 

Bilden ovan är länkad till en artikel som Nette Enström skrivit.

Hon hänger inte bara ut karpfiskare utan blandar även in Cecilia Gösdrottningen Grönberg i sin artikel!! Vad nu Cecilia har med detta att göra?

 

Jag blir ganska stött över en av kommentarerna som nu fanns under artikeln:

pelle: Nöjesfiske är sjukt. Att ta med sina barn till havet för att lära dom plåga djur borde vara ärende för socialen. Följande tankeexperiment är intressant (har för mig det är i djurens rätt jag läst det för många år sedan, men jag är inte säker): Hur skulle omgivningen reagera om jag tog med mina barn till parken, agnade krokar med mask och slängde ut dom på gräsmatten, så när en fågel kommer och sväljer masken med kroken i och flyger iväg, då rycker jag till så fågeln faller till marken och så drar jag in den, och sen låter jag mina barn göra samma sak… nog fan hade förbipasserande lackat ur och ringt polisen, tror ni inte det?

Hur kan man ens komma på tanken att skriva så?

För de allra flesta av oss där ute så började vårt intresse genom att vi följde med våra föräldrar/farföräldrar/morföräldrar ut på sjön metandes abborre och andra fiskarter.

Många gånger blev resultatet lite fisk till middagen, smörstekta på knäckebröd och de vi inte själva åt upp gavs till eventuella husdjur.

Är inte det ett fint sätt att lära sig överlevnad på?

Att lära sig hur man en gång i tiden gjorde för att få mat på bordet då det inte alltid fanns en närbutik runt hörnet som hade öppet dygnets alla timmar, årets alla dagar?

 

Eftersom sjöarnas och havets resurser inte räcker till så är det väl ändå bra att vi som sportfiskare inte plockar upp alla fiskar vi krokar? Men vi vill ju ändå kunna utöva vår hobby, kunna vara ute i friska luften, förebygga miljöproblem och värna om naturen.

 

Sedan jag blev en sportfiskare så har jag verkligen fått ett helt annat tänk, jag har blivit bra mycket bättre på att tänka på miljön, vara rädd om naturens resurser och till viss del även lärt mig överlevnad då ICA butiken är stängd och man måste hitta andra sätt att få tag på mat, värme och dryck.

 

OM jag hade haft egna barn så hade jag lärt dem det viktiga ute i naturen, lärt dem fiska, lärt dem värna om alla djurarter som lever i både vatten och på land, lärt dem vad som kan återvinnas av naturen och vad som inte bör finnas i skog, mark och vatten. Hellre det än att lära dem leva i en fantasivärld via spel och film.

 

Jo jag är väl medveten om att det kan tyckas vara en sjuk hobby vi sysslar med, men försök istället lyfta fram allt det som vi faktiskt gör för ett bra syfte också!

 

Lika sjukt som det är att odla fisk, plantera ut dem i olika vattensystem bara för att vi sportfiskare ska kunna njuta av att plåga dessa varelser genom att kroka dem på ett eller annat sätt, lika sjukt är det ju att avla andra djur bara för att tillfredsställa oss människor. Jag syftar på hundar, katter, marsvin, kaniner, hästar, fåglar och till och med vandrande pinnar. Dessa djur har ju aldrig någon frihet! De sätts i burar, dresseras, friseras, kläs och tränas till att göra det vi människor vill att vi ska göra medan fisken faktiskt får simma i frihet, för det mesta, mellan krokningarna. Blinkar

 

Ja, som sagt, hur man än vrider och vänder på det hela så kommer det alltid vara så att den största och mest idiotiska arten på denna planet är just vi människor. Kanske jorden skulle vara fredligare och alla varelser lyckligare om vi alla hade fotboll eller golf som hobby istället……

För det kan väl ändå inte skada naturen eller något djur, eller andra varelser. Men då kanske mullvadsaktivisterna vaknar till liv, för vem vill väl ha mullvadshögar på en fotbollsplan eller ännu värre en golfbana?

 

Nu undrar jag bara vad Nette ska skriva om nästa gång för att kasta skit över oss sportfiskare och hur hon ska kunna vinkla det så att Cecilia Grönberg får ännu en däng av journalistisk avundsjuka.. Regnbågsfiske kanske? Jag har faktiskt sett att Cecilia flugfiskat regnbåge.. Detta ska bli oerhört spännande att följa upp!! Sarkastisk

5 svar på ”och så hänger vi alla karpfiskare!!

 1. Men skicka då in ett svar och bemöt då. Om nu det är så fel beskrivet. Eller? Skapa debatt, är ju som sagt därför denna artikel skapats. Presentera grundlig fakta och håll er till ämnet. Nämn då inte någon annan form av djurmisshandel, mord rättfärdigar inte våldtäkt. Vore väl lätt?

  Som sagt, blir oerhört spännande att följa…….

 2. Så nu är det sportfiskarna som ska förföljas, räcker det inte för dom att förfölja vi som jagar? Jag vet inte var vi är på väg har folk tottalt tappat sina rötter och kontakten med naturen?

 3. ’För de allra flesta av oss där ute så började vårt intresse genom att vi följde med våra föräldrar/farföräldrar/morföräldrar ut på sjön metandes abborre och andra fiskarter. Många gånger blev resultatet lite fisk till middagen, smörstekta på knäckebröd och de vi inte själva åt upp gavs till eventuella husdjur. Är inte det ett fint sätt att lära sig överlevnad på?’

  – Tummen upp för att äta mat som inte är industriodlad och dessutom ta till vara på resterna. Men det var väl inte det som artikeln kritiserade? Jag förstår det som att det är fisket som *inte* har med mat att göra som kritiseras.

  ’Att lära sig hur man en gång i tiden gjorde för att få mat på bordet då det inte alltid fanns en närbutik runt hörnet som hade öppet dygnets alla timmar, årets alla dagar?’

  – Ja? Igen, vad har det med saken att göra?

  ’Eftersom sjöarnas och havets resurser inte räcker till så är det väl ändå bra att vi som sportfiskare inte plockar upp alla fiskar vi krokar?’

  – Nej. Det är bättre om ni låter bli att plåga fisken. Eller har det här med närbutiken att göra?

  ’Men vi vill ju ändå kunna utöva vår hobby, kunna vara ute i friska luften, förebygga miljöproblem och värna om naturen.’

  – Men vänta, ni skulle ju göra som far- och morföräldrarna, smörsteka och ge rester till husdjuren, inte _slänga tillbaka_ fisken? Jag lovar att du inte behöver fiska karp för att få vara ute i friska luften, förebygga miljöproblem och värna om naturen.

  ’Sedan jag blev en sportfiskare så har jag verkligen fått ett helt annat tänk, jag har blivit bra mycket bättre på att tänka på miljön, vara rädd om naturens resurser och till viss del även lärt mig överlevnad då ICA butiken är stängd och man måste hitta andra sätt att få tag på mat, värme och dryck.’

  – Toppen! Men fiska för att äta då! Inte för att få napp o slänga tillbaka…

  ’OM jag hade haft egna barn så hade jag lärt dem det viktiga ute i naturen, lärt dem fiska, lärt dem värna om alla djurarter som lever i både vatten och på land, lärt dem vad som kan återvinnas av naturen och vad som inte bör finnas i skog, mark och vatten. Hellre det än att lära dem leva i en fantasivärld via spel och film.’

  – OM du hade googlat ’denna Nette’ så hade du fått upp artiklar på hennes engagemang för djur o natur. Gissar att det är därför hon engagerar sig i denna fråga…

  ’Jo jag är väl medveten om att det kan tyckas vara en sjuk hobby vi sysslar med, men försök istället lyfta fram allt det som vi faktiskt gör för ett bra syfte också!’

  – Tror ni gör massor med bra saker. Helt ärligt. Så varför inte fortsätta med de bra sakerna och sluta med det som du säger kan uppfattas som en sjuk hobby.

  ’Lika sjukt som det är att odla fisk, plantera ut dem i olika vattensystem bara för att vi sportfiskare ska kunna njuta av att plåga dessa varelser genom att kroka dem på ett eller annat sätt, lika sjukt är det ju att avla andra djur bara för att tillfredsställa oss människor. Jag syftar på hundar, katter, marsvin, kaniner, hästar, fåglar och till och med vandrande pinnar. Dessa djur har ju aldrig någon frihet! De sätts i burar, dresseras, friseras, kläs och tränas till att göra det vi människor vill att vi ska göra medan fisken faktiskt får simma i frihet, för det mesta, mellan krokningarna.’

  – Jag har en idè! Vi lan väl sluta med de knasiga saker vi själva håller på med och vara ett bra exempel för andra! Iställey för att hej, jag slår min hund litegrann, men säg inte att det är fel för min granne slår sin mycket mer… Kan vi inte bara enas om att det är knas att slå sin hund? Eller plåga djur på andra sätt?

  ’Ja, som sagt, hur man än vrider och vänder på det hela så kommer det alltid vara så att den största och mest idiotiska arten på denna planet är just vi människor. Kanske jorden skulle vara fredligare och alla varelser lyckligare om vi alla hade fotboll eller golf som hobby istället……’

  – Ja, förutom fotbollshuliganerna då 😉

  ’Nu undrar jag bara vad Nette ska skriva om nästa gång för att kasta skit över oss sportfiskare och hur hon ska kunna vinkla det så att Cecilia Grönberg får ännu en däng av journalistisk avundsjuka..’

  -Avundsjuka? Hur då?

  ’Regnbågsfiske kanske? Jag har faktiskt sett att Cecilia flugfiskat regnbåge.. Detta ska bli oerhört spännande att följa upp!!’

  – Håller med! Intressant att följa detta! Bra att en journalist visar på detta då många av oss som bara fiskar för matens skull har dålig koll på den här ’sport’-delen av fisket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *