Varningstriangeln

Inte nog med att man ska komma ihåg detta med sommartid/vintertid det är snart hög tid att byta däcken också.

Av med de tysta härliga sommardäcken och på med de något mindre tysta vinterdäcken.

För det mesta är jag ute i god tid när det gäller att byta till vinterdäck, ja det är faktiskt en uppgift jag kan klara själv. Men på något vis har det blivit lite till en familjesammankomst varenda gång det är dags för däckskifte. Det blir lite roligare när man hjälps åt.

Än är det ju några veckor kvar tills det är lag på att ha vinterdäcken på, alltså från och med 1:a december.

Sen är det ju den där funderingen om man ska ha dubbdäck eller inte?

Med tanke på min livsstil så blir det utan tvekan dubbdäck. Jag fick ett tips på en hemsida som heter tirendo, där man kan handla däck online. Hur smidigt som helst att kunna handla online.

Det finns ett par saker man absolut inte ska snåla på, ja det finns ju många i och för sig, men när den hala årstiden kommer så tjänar man mycket på att ha bra däck och bra sulor. Att kana av vägen eller halka så att man slår sig fördärvad är inget att rekommendera.

Ni som följt min blogg ett tag, minns säkert inlägget jag gjorde om olika dubbar till att sätta under skosulorna, om inte så får ni länken –> HÄR <–

Sist men inte minst vill jag tipsa om detta med varningstriangeln. Ja ni vet den som ALLTID ska finnas i bilen. Oftast ligger den i bagageutrymmet, i värsta fall i reservdäcksförvaringen. Eftersom jag själv råkat ut för att vara först på plats vid ett par trafikolyckor så är det ju hopplöst om varningstriangeln ligger illa till. Tänk er själva om den skulle ligga längst ner, under alla ismetesprylar, pulkor och annat som bilen fylls med vintertid och även sommartid när man ska ut på vägarna. Så, tack vare min smarta pappa för det var han jag fick detta tips av, förvaras numer alltid varningstriangeln under förarsätet i min bil.

Vi ses där ute på isen, väldigt snart hoppas jag 😉

4 svar på ”Varningstriangeln

  1. Underbart! och det glädjer mig enormt att du komer dubba dina skor så ja slipper läsa att du halkat åsså 😉
    jag har åsså triangeln under sätet plus att förbandslåda och reflex väst ligger alltis lätt åtkomligt
    ha de bäst och kramas i trafiken 😉

    • Ja, är jag trött på att få kroppen sargad. Så nu har jag skaffat hockeyutrustning, det borde väl skydda lite 😉

  2. Jätte bra Sussi 😀 fast ja tror du hade passat bättre i en madrass stoppad flytoverall 😉

    hmm fick just en rätt märklig bild i huvet, riddare i rustning på häst har man ju hört om men full hokey utstyrsel på symfoni… haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *