Vilodag för vissa

Två nätter i tält och nu dags för tredje fiskedagen. Jag kände mig utvilad när jag vaknade på morgonen, visserligen fick jag kliva upp mitt i natten igen för att uträtta vissa behov som trängde sig på.. Det MÅSTE bero på det skvalande vattnet utanför tältet, helt klart.

Felix däremot var inte så utvilad, stackarn frös mest hela tiden och det hjälpte inte att han klädde på sig alla kläder han hade. Thomas, turledaren, hittade en extra sovsäck som Felix glatt tog emot och såg fram emot en natt utan att frysa.

 

Det tar ett tag att vänja sig vid att tälta och leva friluftsliv, men med dagens finesser och utveckling på produkter så kan det bli riktigt behagligt, nära nog lyxigt till och med.

 

Efter att hela gänget kastat sig över frukostbordet som Agneta dukat upp så fint till oss, så startade Gävlegänget sin vandring till den andra älven, Sassanguit. En vandring på lite drygt två timmar..

 

stigen-mot-Sassanguiq

 

Stigen dit började bakom campen där man gick över en kulle och vidare runt lagunen på bilden.

Jag och Felix hade tänkt att vandra dit också men denna dagen blev det inte av.

 

Jag fick snällt stanna kvar på campen då min kropp sa ifrån, ni som följt mig innan vet ju att jag har haft lite strul med magen och det var inte så optimalt att äta frukost, leva på smörgåsar resten av dagen för att sedan inta en brakmiddag på kvällen strax före sänggående. Nej, det var helt enkelt inte alls bra för mig och min brist på energi. Men jag hämtade mig ganska bra, sov några extra timmar och möttes sedan av Agneta som kokat soppa till mig. Det var perfekt att få i sig lite lunch.

 

På Grönland finns det inga träd, alltså inte alls som hemma i fjällen. Att göra upp en lite mysbrasa vid älven för att göra sig lite kokkaffe eller varm mat var inte att tala om. Så merparten av sällskapet släpade med sig lyxmackor ut på fält och termosar med diverse dryck i. Termos hade jag och Felix totalt missat att det skulle vara bra att ha med sig på denna resa, men det är definitivt noterat tills nästa gång..

 

böljande-vattengräs

 

Men en dag hemma på campen var inte fy skit det heller. Det fans ju möjlighet att gå lite uppströms och fiska av poolerna innan den lilla sjön.

 

Agneta-ser-en-röding

 

Agneta gjorde mig sällskap och hittade en röding som parkerat nästan inne vid land, hon försökte locka den till hugg men den ville helt enkelt inte. Vi traskade upp mot sjön och fiskade av utloppet och lyckades kroka några små öringar.

 

Neonfärgad-röding

 

Felix hade gett sig av med den andra hälften av gänget som skulle fiska uppströms Erfalik och han hade sällskap av Virpi. Tur var väl det för hon hjälpte till att ta bilder på Felix med den neonfärgade rödingen. Alltså på riktigt!! Hur många läckra varianter av dessa fiskar finns det egentligen??

 

bild-4

 

Jag fick lite bilder av Niclas Waldenstedt, en av Gävlegrabbarna, som här poserar med ännu en vacker fisk.

 

bild-2

 

Daniel Höglund kan han med!!

 

bild-1

 

och Björn Jonsson!! Ja detta är tre av fem från Gävlegänget som då valde att vandra över till den andra älven just denna dag ( fast fiskarna på bilden tror jag är från hemmaälven Erfalik )

 

Turledaren Thomas hade fixat med en campingdusch bakom köksbaracken, så det var en del som passade på att tvaga sig denna dag. Men inte jag.. Att blöta ner det långa tjocka håret, som tar evigheter att självtorka i vanlig rumstemperatur skulle i så fall ta tre dygn att torka här. Som bäddat för att dra på sig förkylning så det ville jag inte riskera.

 

Vad hände sen då, jooo… Kocken Agneta blev tvärförkyld och orkade knappt med att fiska resten av resan ( tack och lov orkade hon skramla runt i kastrullerna så vi slapp gå hungriga )

 

Ja så vart det med tredje dagen vid camp syd för min del.

 

vackra-berg

 

På något sett går det inte att se sig mätt på dessa vyer, hur man än vinklar och vänder kameran så går det inte att misslyckas med bilderna här… Naturfoto är ju också en del av min och Felix passion..

 

solnedgången

 

Efter att beskådat en otroligt vacker solnedgång så var det återigen dags att säga godnatt till mamma polarräv, bilder på henne har ni ju redan fått se i mängder så det slipper ni i detta inlägg, krypa ner i sovsäcken och hoppas på ännu en strålande dag med vänligt väder och lite flugor. Denna natt kanske min kära sambo får sova gott utan att hacka tänder Blinkar

 

I nästa inlägg blir det ännu fler vyer, ännu fler rödingar och ännu fler flygfän… Det lovar jag er!!

 

( tack igen Niclas Waldenstedt för att du delade med dig av dina bilder, jag har dock sparat den finaste bilden till ett inlägg längre fram.. he he he… )

9 svar på ”Vilodag för vissa

 1. Helt underbart vackert! Nog visste jag de fanns gryma rödingar på grönland och att de måste vara fint där men dina / era bilder och din berättelse överträffar ju det jag trott med hästlängder 😉
  Som du ser sitter jag snällt och väntar på stolen utan tjat 🙂

  Ha de bäst!

  • Va trevligt att du är vaken och hänger med Jocke!! Tycker det är så kul att gå feedback och jag försöker verkligen återberätta en del av det vi gick uppleva.. Sitt kvar du, det kommer mera 😉

 2. Ser ut som en underbar plats på jorden. Helt ärligt så vet jag så lite om just Grönland och det var inte såhär jag kunde föreställa mig.
  Förstår att om bilderna ser ut såhär så är det antagligen inget emot att vara där på riktigt…
  Så roligt att se hur ni hade det! 🙂
  Och fiskarna….. vilka vackra ena. Färgerna! <3
  Kram

  • Ja Monixx, den resan var värd vart enda öre! Visst, det är så vackert att ögonen nästan tåras för att inte tala om hur det kändes att gå se dessa vackra djur och fiskar.. Ja jisses!!! <3

 3. Vilka trevliga reportage, detta måste bland det häftigaste man uppleva som flugfiskare.

 4. Synd på så fina bilder att man dragit upp mättnaden sjukligt mycket. Det är på tok för mycket mättnad – om man kalibrerat sin skärm rätt. I alla fall enligt mig.

  • Tack för det Lars. Här har inte dragits upp någon mättnad utan de bilder du syftar på är nog de som är tagna i HDR format via mobilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *