Man blir så förbannad!!

Ja, så löd den första meningen i ett meddelande jag fick.

 

Jag tycker det är enormt roligt att då och då får höra att min blogg inspirerar andra, får en del att tänka efter, en del blir glada och andra blir förbannade.

En del tycker det är intressant att följa mitt fiskeintresse och andra kikar in här bara för att kolla in bilder jag tagit.

Oavsett varför du kikar in här så tycker jag det är jättekul att just DU är här just NU.

 

För att fortsätta med det som rubriken säger så kommer här nästa mening

– Norge har borrat olja för 4 biljoner norska kronor och ändå vill man borra mer och förstöra fiskevattnen!

 

Det här kom från Daniel, som är svensk men bor i Oslo.

Daniel är ingen sportfiskare men jag vet att han gillar att följa med mig ut, varma sommarkvällar och sitta hemma i sjön bara för att meta lite.

 

Daniel vid sjön

 

Daniel är min kusin, vi har i princip vuxit upp tillsamman, så vi vet vad våra respektive hjärtan klappar för.

Att han reagerade när jag gjorde ett inlägg om Älvräddarna för ett tag sedan gjorde mig verkligen glad, att han nu dessutom tagit ett kliv ytterligare gör mig ännu mer glad och stolt!

 

Folkeaksjonen

( bilden tar dig till hemsidan )

– Organisationen som jag postade på din wall är EMOT! Därför blev jag medlem. Fy sjutton vad de krämar ut olja ur detta land, förstör ju hela miljön! skriver Daniel till mig

 

Jag frågar naturligtvis om det är ok att jag skriver om detta i bloggen, kanske det leder till att Ni som gillar att dra till Norge och fiskar gör en insats ni med!!!

 

– Ja såklart. Duktig du är! Stolt över att ha dig som kusin. Du inspirerar andra till att tänka mer på miljön, inte minst mig. Svarade Daniel.

 

Det är nog så att det inte alltid räcker med att försöka rädda vårt egna land och dess naturresurser, vi får nog allt hjälpa grannen också. Jag vet ju att många av mina fiskevänner gärna åker till Norge och fiskar, både i älvar, åar och till havs. Så lyft nu blicken kära vänner och försök påverka ni med!!

5 svar på ”Man blir så förbannad!!

  1. Hej Sussi!
    Jag kan tycka att det är kul att läsa din blogg ibland men jag förvånas över att du så sällan tar ställning till det du vill att vi alla andra skall agera mot. Att du skriver om något på din blogg innebär inte att du går med fanan högt upp i främsta ledet.

    Ditt inlägg började bra ”Man blir så förbannad!!” synd bara att du inte förvaltade det utan hänvisade till att någon annan har blivit arg och att du vill att vi andra skall agera.

    Kom igen Sussi du kan och vågar, i nästa inlägg vill jag läsa om något som berör dig och som du står bakom och kan stå upp för även om det börjar blåsa lite.

    /Börje P.

    • Hej Börje!
      Ja, jag förstår att du läser min blogg ibland efter kommentaren du lämnade.
      Jag har en hel del blogginlägg sedan tidigare där JAG tagit ställning och står för det trotts att det råder mer eller mindre storm 😉
      Inlägget ”Fisketidning/porrtidning”, ”No more lipgrip”, för att nämna ett par exempel.
      Tro mig, det kommer fler heta potatisar framöver men först när det är aktuellt.

      Jag gör mitt bästa att försöka hjälpa till där jag kan, bla medlem i Älvräddarna och detta har jag skrivit om ett antal gånger.
      Är även medlem i Svenska Gäddklubben och sportfiskarna som också arbetar med fiskevård.

      Att jag ibland vill lyfta fram andra som faktiskt gör en insats i denna värld, anser inte jag som något fel. Det väcker ju tankar och funderingar även hos andra.
      Jag kan tyvärr inte stötta och vara medlem överallt, till det räcker inte min ekonomi, men jag prioriterar dem som ligger mig varmast om hjärtat.
      🙂

  2. du tror ditt lilla skrik på hjälp kommer höras? eller att du kan stoppa dem ?? världen handlar om pengar tror du att de kommer på värka om låt oss säga 1000 protesterar mot en investering som de redan hade gjort på 4biljoner..och tänka på miljon betyder inte ett skit bara handling .

    • Ja du Anton!
      En fågel hörs inte så mycket men när en hel flock sätter igång så är det nästan på öronbedövande, det är därför man ska arbeta mot ett gemensamt mål och ju fler desto starkare, eller hur? Ja hela världen handlar om pengar och det är sjukt att det ska vara så, hur mycket tror du inte att det kostar att sen restaurera allt som förstörs OM det ens går att restaurera?! Har man det tänket att allt handlar om pengar och för det går man över lik så är det inte underligt att världen ser ut som den gör, och det blir knappast bättre med en sådan inställning.
      En sak är däremot säker, ge aldrig upp! Om jag hjälper till och dessutom väcker tanken hos fler, ja då blir det inte så svart och ogenomförbart som du anser.

  3. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Miljöfrågorna blir allt viktigare och ju fler som agerar och reagerar, desto mer pressar vi fram alternativa energilösningar. För egen del vill jag det vi tar för givet, att njuta av vår fina natur också ska gälla för kommande generationer. Alla vet vad som sker om vi fortsätter exploatera naturen som vi gör, inte minst norska oljebolag som till dags dato har borrat olja så varje enskild norrman är god för 700 000 nok. Att Sussi genom sin strålande blogg för min talan är fint med tanke på att jag själv inte bloggar om fiske och miljö, så det får hon gärna fortsätta med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *