Greppbart!

Jag vet inte om jag är ensam om detta men jag antar att jag inte är det.

Hur många olika slags broddar har man testat genom åren?

Det finns så många varianter men jag har faktiskt inte hittat några som jag ärligt kan säga är perfekta för mig.

 

1451209_520_292

( bild från: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4185&artikel=4271391 )

 

Har testat denna enkla variant men det duger inte! Spännet går upp och gummit spricker och går sönder så dessa röstas genast bort.

 

isbroddar 001

( bild från: http://www.miekofishing.se/web/Produkter/Pimpelfiske__ismete__isfiske/Ismete__angelfiske/Ismetetillbehor/Isbroddar_Kinetic-6080.aspx )

 

Denna variant från lite olika affärer har jag också provat ute på isen men samma sak här, gummin går till slut sönder och de allra billigaste varianterna av denna modell är urusla då broddarna trilla av innan gummit går sönder, vilket är lika illa det.

 

icers

( bild från: http://www.dermott.ca/ski/icers.jpg )

 

Denna typen av boddar är de jag har trivts bäst med. Broddarna greppar kanonbra och sulan sitter helt ok MEN nackdelen med dessa är att det fastnar is och snö i kardborre remmarna vilket gör det svårt för sulan att sitta kvar under skon/stöveln då kardborren inte för tillräckligt bra fäste.

 

Nu har jag fått nys om en variant som heter Microspikes.

 

14075553-origpic-4768b0

 

Jag såg dessa på Sportfiske Poolen och är supernyfiken om de verkligen är så bra som de utlovar. Någon som testat dessa??

 

Man måste tänka på att ju äldre man blir desto skörare blir man och med det så är det lättare att få benbrott vid fall. Dessutom gör det så jäkla ont att ramla på is!! 😉

2 svar på ”Greppbart!

  1. Hej Sussi
    Jag köpte broddar på Biltema,dom funkar och är utbyttbara. Det bästa kanske är skor med fasta dubbar

    • Hej Stikkan!
      Jag har haft vadarskor med dubbar i och kan bara säga att man tyvärr blir lite handikappad av dessa genom att man måste ta av sig skorna varenda gång man ska gå in eller om man ska gå in någonstans där det är trägolv. Nä, jag föredrar något som man kan sätta på utanpå skorna, ta av sig då man inte befinner sig på halt underlag, vilket är bra mycket smidigare. Tack för tipset ändå! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *