TPF!!??

Ja undrar ni vad förkortningen står för? Eller vet ni redan det?

Detta inlägg kommer från ThePikeFather himself!!

Det hela började med att vi blev facebookvänner, spanade in varandras bloggar,  vilket sedan ledde till att jag fick vara med i ett inlägg (Dagens fiskehattar) i hans trevliga blogg och därifrån till hit är vägen inte speciellt lång!

Här kommer svaren från Klas “ThePikeFather” Skoglund!

 

Sussi6

 

Beskriv ditt fiskeintresse:

Mitt fiskeintresse kommer från min far som tog med mig ut på tur några gånger per år i min barndom (5-7år). I vuxnare ålder har vi varit ett gäng som fiskat tillsammans några gånger per år i olika delar av landet.

Så intresset har alltid funnits där.
Men för lite mer än 4år sedan flyttade jag och min dåvarande sambo ut i en villa på landet, där jag hade närhet till båt och vatten. Det var egentligen då mitt svennegurkaintresse för fisket började sin resa mot det intresse som närmast kan beskrivas med vansinne.  😀
Vi har två hundar jag och mitt ex, hon tävlar med dessa små liv och det skapade en massa "fritid" då jag ofta kunde komma ut på sjön med gott samvete. På senare tid tänker jag på fiske i stort sett all vaken tid. 
Har alltid fascinerats av gäddor, och det är den fisk som pockar mest på mitt intresse. Finns säkert massor med andra fiskar som är skoj också, men de får vara bifångster än så länge.  :D  Men ska även testa på andra fiskar under 2013 är tanken.

 

Sussi2

 

Var det något speciellt som hände under året 2012?

Håller mig enbart inom fiskebiten på denna fråga.

Japp, 2012 har för mitt fiske varit det bästa året någonsin på alla sätt och vis. 
Anledningar: 
– Nu i år i april startade jag min blogg. Anledningen till att jag startade den var att mina vänner på Facebook antagligen var rätt trötta på alla mina statusuppdateringar såsom: ”Dagens fiske”, ”Dagens fiske”, ”Dagens fiske”, ”kolla vilket fint bete” osv.. Sen har jag ett behov att skriva av mig, då startade jag min blogg. Som jag till en början inte berättade för någon om, mer än fiskefolk. Människor verkade uppskatta att läsa bloggen, och jag gillade såklart att folk kikade in. Bloggen använder jag oftast idag till lite matigare inlägg, medans min facebooksida (http://www.facebook.com/ThePikeFatherEnFiskaresBlogg), är där jag lägger upp ”allt”. Bilder, egna som delade, skoj anekdoter, länkar osv.

Bloggen har skapat så mycket mer än jag någonsin trott, massor med nya kontakter, vänner från verkligen hela världen och annat skoj som glädjer mig. Jag fick ju t.ex kontakt med dig Sussi genom bloggen, bara en sån sak.  🙂

– Två nya PB. Äntligen fick jag min 10+ gädda, en sån jäkla känsla efter alla 6-7-8-9:or som vänt i båten. Det var lycka i ett nötskal när jag lät den skönheten simma tillbaka. Finns film på det, jag (som känner mig själv) tycker det framgår rätt tydligt hur nöjd jag är precis efter hon simmar iväg. (?)  http://www.youtube.com/watch?v=HX-CmioEaBM
Vågen stannade på 10,78kg.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HX-CmioEaBM&hl=en]

 

På guidning i LakeSibbo fick jag ett nytt PB på abborre, 1,436kg stannade vågen på där. Har tidigare tagit vad jag tror är större abborrar, men har aldrig vägt en borre tidigare. Har liksom inte vart målet. Men denna vägdes, och det är jag glad för idag. Då vet jag vad jag ska sikta in mig på att ”knäcka”.  😀

– Träffat massor med nya människor både IRL eller i den verkliga världen eller vad man ska säga, och även på nätet. Det glädjer mig något enormt vad mycket skoj personer man träffar som man utan TPF-grejen eller internet aldrig skulle träffat.

 

Sussi5

 

Vad siktar du på inför 2013?

Oj, vilken fråga! Som dessutom har flera svar, en del av dem lyder:

– Hitta en lägenhet till mig nu när vi ska sälja vårt hus.

– Köpa en båt.

– Fortsätta blogga, bättre, större och med kärlek – glädje och respekt!

– Träffa fler nya ansikten.

– Testa lite nytt fiske. (här lutar det åt fluga iaf, men annat skoj också).

– Ta minst två stycken 10+ gäddor.
– Få en gös.  :D   (Har iof inte fiskat efter gös, men tycker man borde fått en bonusgös efter alla 100-tals fisketimmar).

– Göra en eller flera fiskeresor. Har planer på att hälsa på läsare i deras hemländer och fiska med dem, samt Rügen vill jag uppleva.

– Komma igång med eget betessnideri/tillverkning. Kanske inte för att sälja utan mer på hobbybasis, och som den perfekta gåbortpresenten istället för Noblesse eller blomma.   Hehe..   🙂

– Kanske våga mig på min första tatuering. (fiskeanknuten? Ja.)

 

Sussi4

 

Vem eller vilka är din/dina förebilder inom fisket och varför?

Oj, det är många som jag uppskattar.
– CaesarLures eller Micke som han heter är en person jag värdesätter. Som nyfunnen vän och som mentor han är inom betessnideri. Micke bjuder på sig själv, kunskap inom snideriet och vänskap. Uppskattas!
– Claes Claesson vill jag även nämna, alltid trevlig, även om jag inte känner honom personligen speciellt väl, är han en av de trevligare inom fiskevärlden.

– Sasko, Gunnar, Elias och Nikolai på Ribatex. Trevligare personal får man leta efter!
– Alla som jag haft äran att dela båt med.

– Anders Bergman, utan honom skulle inte Fiskesnack finnas. Behövs kanske ingen närmare förklaring.  😀

 

Sussi3

 

Är det något särskilt du vill säga mig eller mina läsare?

Ja, jag vill börja med att tacka för förfrågan om denna intervju.
Sen tycker jag du har en trevlig blogg även om du och jag Sussi har lite olika inriktning på vårt fiske. Men ser fram emot din inbjudan på ”lär dig flugfiske, del 1”.   😀
Till dina läsare vill jag bara säga: God Jul och Gott Nytt År samt att ni är alla välkomna till min blogg: http://thepikefather.wordpress.com/ eller like:a min Facebooksida:http://www.facebook.com/ThePikeFatherEnFiskaresBlogg.

 

Sussi1

 

Allt gott!

//Klas aka ThePikeFather.

 

Tusen tack Klas “TPF” för att du ställde upp på detta och det var superkul att läsa dina svar! Ja tänk va Facebook och bloggande för med sig! Jisses!! Hmm.. angående fiskeinriktningar så kör vi samma race ibland, då även jag är ute och fiskar gädda ibland och inte enbart flugfiske men självklart kan vi ordna en trevlig flugfisketripp kombinerat med gäddfiske om du vill!!! 😀

En sak till!! Tycker dina klädestryck är skitsnygga och sitter verkligen på rätt ställen!!!

 

Som vanligt så är alla grönmarkerade texter länkat till andra sidor så glöm inte att klicka på dem också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *