Nya strumpor?

Vad är detta för slags överskrift tänker du säkert, har han blivit tokig…?

Nej då, jag tänkte bara tipsa om ett par riktigt bra strumpor som jag har använt under våren.

Jag går mycket utmed åar i jakten efter färnan, allt som oftast är det blött så gummistövlar är nästan ett måste! Jag tror de flesta som går i gummistövlar ganska omgående blir fantastiskt svettig om fötterna. Eller kanske snarare riktigt blöta! Bomullsstrumpor är döden, det räcker med att stoppa ned fötterna i stövlarna så är strumporna blöta…

Så inför vårens fiske har jag testat ett par strumpor från Pinewood, nämligen deras Coolmax 9211.

Pinewood Coolmax 9211

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med dem, de andas, de transporterar bort fukten från strumpan så inte hela foten känns som en blöt disktrasa efter en minut i stöveln. Tar man även en kort paus i fisket så kan man passa på att ta av sig stövlarna och då torkar strumporna snabbt. Så slipper man stoppa ned foten blöt.

De är väldigt sköna att ha på sig. De sitter bra på foten och har man lite högre kängor kan man dra upp strumpan och den sitter kvar.

Pinewood Coolmax 9211
Längre skaft på strumporna så man kan dra upp dem om man t.ex. har kängor på sig.

De passar också bra under tidig vår då de inte är supertunna, utan de håller fötterna varma. Jag har inte frusit en gång, och då har jag ändå suttit ute i allt annat än behagligt väder…

Sen är det bra att de levereras i två-pack. För är man iväg några dagar så kan man lyxa till det och byta. Fast framförallt så kan man ha ett par extra strumpor och stövlar i bilen om olyckan är framme och man råkar trampa i ån och det är lite djupare än man hade tänkt sig… Vilket händer ibland!

Finns det något dåligt med strumpan då kanske du undrar?

Jag har faktiskt inte hittat något dåligt med dem, de är hållbara och sitter bra på foten. Det enda är att de blir lite varma om temperaturen ute stiger till närmare 20 grader. Men då får man ta fram sommarstrumporna istället.
Jag ser inte det som något dåligt utan jag har verkligen bara positiva ord att säga om dessa strumpor!

Pinewood  Coolmax 9211
Vid fotleden så är strumpan ventilerande.

Så söker man efter ett par strumpor som inte gör foten till en blöt disktrasa i gummistövlarna eller kängorna ska man helt klart ta en närmare titt på Pinewoods Coolmax 9211. En riktigt bra strumpa som håller hög kvalité!
De finns att köpa i många butiker i vårt avlånga land eller så kikar man på Pinewoods hemsida eller någon annan nätbutik som säljer dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *